NIKOTTELUA

Tämä kirja on tarina Nikosta, joka ei saa olla rauhassa sellainen kuin on. Häntä kiusataan ja jopa satutetaan vain siksi, että hän tykkää pojista.

Halusin kirjoittaa aiheesta, koska minusta on hyvin surullista, ettei maailmassa vielä tänä päivänäkään ole vapautta olla oma itsensä, vaan kaikkien täytyisi olla tiettyyn pisteeseen asti samanlaisia. Ja edelleen joku jossakin määrittelee, millainen erilaisuus on suvaittua ja millainen ei. Se on minusta epäoikeudenmukaista.

Aiheestaan huolimatta toivoisin, ettei Nikottelua profiloidu "vain" kirjaksi homoseksuaalisuudesta, vaan sen voisi löytää kuka tahansa nuorten elämästä kiinnostunut. Koska kuten muutkin kirjani, myös Nikottelua on kuvaus lyhyestä hetkestä yhden nuoren elämästä.

Nikottelua-kirja jatkaa minulle tuttua tyyliä: käytän tekstissä huumoria vaikka hampaat irvessä... Moni asia on helpompi käsitellä huumorin kautta, ja myös kirjoittaminen on minulle mukavampaa, kun voin ottaa välillä rennosti ja naureskella henkilöhahmojen kanssa, tai joskus jopa heille.

 

Päähenkilö: Niko

Ikä: 17

Hiukset: Laitettu hienosti

Silmät: Yleensä luottavaiset

Harrastukset: Punttisali, pupun hoito, ystävien kanssa oleminen

Luonteenpiirteitä: Joskus ujohko, yleensä kiltti, aina uskollinen, tarpeen vaatiessa itsepäinen

Ilon aiheita: Lihis, ennätykset punttien kanssa, pupun viiksikarvojen väpätys, uintipelon voittaminen

Surun aiheita: Liian monet ilkeät ihmiset, itsensä häpeämisen tunne, epäoikeudenmukainen maailma, tavaroiden tahaton rikkominen

Motto: Koko erilaisuuden käsite pitäisi poistaa maailmasta!

(Yritin sanoa, ettei tämä oikein ole mikään motto, mutta Niko ei antanut periksi)

 

Powered by Aava 3